Iris

Op mijn 14e kreeg ik mijn eerste fotocamera. Al dwalend door de straten fantaseerde ik verhalen bij passanten of verlaten panden. Door mijn camera leerde ik focussen op bijzondere dingen. Ik bouwde een doka in de badkamer. Van een docent leerde ik studiofotografie en modelfotografie. Ook leerde ik modeltekenen bij een kunstenaarsgenootschap. In 1994 begon ik aan de Academie voor Beeldende Kunsten Sint Joost in Breda. Waar ik in 1998 afstudeerde aan de richting fotografie.

Ik verhuisde naar Nijmegen en leerde schilderdoeken opspannen. Ik begon aan Vergelijkende Kunstwetenschappen op de universiteit en haalde de propedeuse creatieve therapie. Een aantal jaar later kreeg ik twee kinderen en haalde mijn diploma en eerste graad bevoegdheid Docent Beeldende Kunst en Vormgeving in ArtEZ in Arnhem.

Met een baby in een klushuis begon ik met het stuccen van de muren. Ik zaagde bomen uit de vloerplaten en schilderde op de muren. Zo kwam het dat ik het muurschilderen ontdekte. Ik kreeg opdrachten en haalde een certificaat bij de opleiding oude schildertechnieken. Daar leerde ik het stuccen en schilderen combineren tot fresco’s.